Apex Plaza
ClientConfidential
LocationReading
Project ScopeOffice Refurbishment
Project StatusCompetition

We were invited to compete for interior works to what had been dubbed ‘Readings ugliest building’. The building is located adjacent to the mainline train station and at the heart of Readings emerging urban design master plan which seeks to transform the area.

The building is under multiple occupancy including blue chip corporations such as Barclays, Shoosmiths and HSBC.

The internal atrium, of 27000 metres cubed volume, creates a dramatic cathedral like space but is completely underwhelming in terms of engagement with the occupier.

The building owner recently acquired the asset and invited us to propose ‘low cost, high impact’ interventions to the common space.

The point of arrival to the building was addressed with a new reception space softened with vegetation, as was the vacuous atrium, which we proposed to be filled with joy, life, fitness, cooking, trampolining and airline business lounges and a military tank.

Unfortunately we didn't win the commission but we thoroughly enjoyed the design process.